Expositie bij RCO De Hoofdzaak verlengd

Het einde van de maand juni nadert. Mentaal pak ik mijn met lijst gehulde tekenwerken alweer in. Voorzichtig. Lijst voor lijst in mijn Albert Heijn-boodschappentas, op weg naar de rommelkamer des huizes. Tijdelijk vergeten en bestoft, tot het moment dat ergens de bewondering weer toeslaat. Een enthousiast WhatsAppje verstoort echter mijn geestesarbeid: “Blijf je nog even hangen?”

 

Officiële contractduur

Verschillende papieren kreeg ik onder mijn neus gedrukt, toen ik – enkele weken voor de opening van mijn expositie – RCO de Hoofdzaak binnen wandelde. Naast enkele regels, waaraan ik mij als exposant moest gaan houden, moest ik ook een contract tekenen. De locatiecoördinator zette de belangrijkste inktvlekken op dit papier kracht bij: “Jouw werk zal van 31 maart tot 31 juni blijven hangen.” 

“Drie maanden?” Mijn wenkbrauwen drukten het gebied boven mijn neus in een plooi. Had ik dit nu goed gehoord? “Dat is lang!”

Het idee van een voortdurende expositie bleef een geruime tijd in de hoofden van mij en mijn vriend hangen. Kon je de eerste maand niet langskomen? Dan stelden hij en ik nonchalant: “Och, dat werk hangt nog wel even.” Maar niets bleek echter minder waar. Voor dat we het wisten was ons vurig geanticipeerde Londen-uitstapje in eind mei alweer verleden tijd, en stond daarmee ook het einde van de expositie op het nabije programma…

 

Tot nader order verlengd

Krak! Terwijl mijn vriend en ik aan ons avondeten zaten, deelde mijn kies – aan de hand van dit onheilspellende geluid – mede dat zijn tijd als volwaardige maler er helaas op zat. Naast mijn aardappelen en rode kool lag nu een wit, hard afgebroken stukje tand, dat al snel een nieuw onderkomen zou vinden in een blauwgroen plastic bakje. Shit! Dat wordt een bezoek aan de tandarts…

Vanwege enige urgentie viel mijn tandartsbezoek natuurlijk net in de week dat ik mijn laatste expositiebezoek gepland had. Paniek! Want verzetten, met nog maar twee weken expositietijd, zat er ook niet in. Twijfelachtig staarde ik naar het gesprek, dat ik met mijn toekomstige expositiebezoeker via Messenger voerde. Mijn vriend pakte voorzichtig de telefoon uit mijn handen met de woorden dat ik eerst maar even de expositiecoördinator moest vragen naar de datum waarop mijn werk zou worden weggehaald.  

 

 

Het scherm van mijn mobiele telefoon lichte, na het stellen van deze vraag, al snel op: “Jeetje, zijn de drie maanden nu al voorbij?” Zowel zij als de locatiecoördinator waren helemaal vergeten dat 31 juni het einde van mijn expositie betekende. Als ik wilde, mocht ik nog wel wat langer blijven hangen: “Geen probleem!”

Hoe lang ik nog zal blijven hangen is nog niet helemaal duidelijk. Maar er is al doorgeschemerd dat er een grote kans bestaat dat mijn werk nog twee maanden blijft hangen. Een geweldige landschapsschilder zal daarna het stokje van mij overnemen. Bevooroordeeld? Misschien, want het is niemand minder dan de persoon die mij tijdens de opening een verloren kop thee aanbood: Esther. Maar neem maar van mij aan: Haar werk is werkelijk fantastisch en haar expositie straks zeker het bezoeken waard!  

 

Nieuw werk

Net zoals de website een kleine update heeft ondergaan, zal ook de expositie er 'iets' anders uit gaan zien. Twee van mijn werken, die op de expositie hebben gehangen, hebben namelijk een nieuwe onderkomen gevonden. Zo is Reichenbach Falls (2012) cadeau gedaan aan een Sherlock-fan, die vorige week voor haar VMBO-examens is geslaagd, en hangt Lee Page (2013) nu in het geniep boven iemand's kussen. Dit betekent natuurlijk dat deze werken op de verlengde expositie vervangen moeten worden. Deze nieuwe werken zullen vers van het potlood komen en worden speciaal voor de expositie getekend. 

 

(Nog) een keer langskomen?

De expositie is waarschijnlijk nog tot september in het gebouw van RCO De Hoofdzaak in Den Helder te vinden. Wilt u een keertje komen kijken? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 0223-684696 voor een afspraak. Zo hoeft u nooit onverwachts voor een dichte deur te staan.

Adres:            RCO De Hoofdzaak

                        Ruyghweg 55b

                        1781 DB Den Helder

De foto’s, die gebruikt zijn in deze tekst, zijn gemaakt door Bas Pierik. Een fanatieke expositieganger, die mij met veel te veel suiker verwend heeft tijdens de opening.

 

Kies uw taal

Meld je nu aan voor onze
nieuwsbrief!
Please wait