Allereerste expositie van Eurasia-Art opent deuren in Den Helder

Vanaf eind maart is het eindelijk zover. Een selectie van mijn portretwerk zal dan voor drie maanden te bewonderen zijn in een solo-expositie in Den Helder. De tentoonstelling is een initiatief van RCO De Hoofdzaak en is voor iedereen toegankelijk. De opening vindt op dinsdag 31 maart op feestelijke wijze plaats.

 

“Kunst en Mentale Gezondheid”

De titel van deze eerste expositie luidt: Kunst en Mentale Gezondheid. Gezien de opzet van de stichting achter de expositie is dit niet echt een verrassing. RCO De Hoofdzaak is namelijk een cliëntenorganisatie vóór en dóór (ex)cliënten met psychische kwetsbaarheden. Zij helpen door middel van informatieavonden, curcussen en andere activiteiten, cliënten en hun familieleden deze kwetsbaarheden te begrijpen en samen te werken naar herstel. De expositie is onderdeel van hun aanbod.

Hoe pas ik in het straatje van deze psychische kwetsbaarheden? In de eerste plaats ben ik als “familielid” betrokken, waar mijn vriend zelf de wegen van de GGZ heeft bewandeld, en nu anderen bij RCO De Hoofdzaak helpt hetzelfde te doen. In de tweede plaats heb ik zelf zo nu en dan last van derealistatie-aanvallen. Dit zijn momenten waarbij mijn lichaam mij op een ongemakkelijke wijze duidelijk maakt dat ik onbewust onder te veel (emotionele) stress sta.  

 

Routebeschrijving

De expositie zal plaatsvinden in het gebouw van RCO De Hoofdzaak in Den Helder. De opening zelf vindt plaats op dinsdag 31 maart tussen 14:00 en 16:00.

Adres:          

RCO De Hoofdzaak
Ruyghweg 55b
1781 DB Den Helder

Bent u van plan om aan de hand van het OV te komen?

RCO De Hoofdzaak ligt op ongeveer acht minuten loopafstand van station Den Helder.

Stap het station aan de zijde van de bushaltes uit en loop richting Hotel Wienerhof. Sla de voorliggende straat (Parallelweg) rechts in en loop door tot de stoplichten. Bij de stoplichten slaat u linksaf de Ruyghweg in. Volg deze weg voor ongeveer 3 minuten. U vindt RCO De Hoofdzaak aan uw linkerhand.

 

Kies uw taal

Meld je nu aan voor onze
nieuwsbrief!
Please wait